¡Al revés! ¿A quien ves? 2016 - 2017
Zie je jezelf beter in de spiegel of op een foto? Kan je op een foto laten zien wat een ander droomt? Wat kan je (niet) zien op een groepsfoto?

Nog nooit maakten we met onze smartphones zo snel en zoveel foto’s van onszelf als nu en delen we ze bijna zonder erbij na te denken. Kan het ook anders?
In deze workshop (4 x 1,5 uur) voor de midden- en bovenbouw, begeleid door Linda Bannink, experimenteren de kinderen met fotograferen en maken bijzondere zelfportretten, betekenisvolle portretten van elkaar en groepsfoto’s.
We evalueren de foto’s die gemaakt zijn tijdens de lessen, en bekijken ook beelden uit films, de schilderkunst en foto’s uit de media en proberen er heldere en scherpe vragen over te stellen. Wat is echt? Wat is geposeerd? Wat is nep? Hoe zie je dat?

Het doel van deze lessen is, door bewust te kijken náár en te experimenteren mét verschillende vormen van portret fotografie, met de kinderen na te denken over het gebruik en de verschillende betekenissen van afbeeldingen van onszelf in de media en via social media en mobiele telefoons.

In de workshops van Linda fotograferen en filmen de kinderen altijd zelf. Met de camera als gereedschap gaan de kinderen naar aanleiding van spannende betekenisvolle vragen, op zoek naar bijzondere dingen in hun directe omgeving. Door uitdagende opdrachten, worden ze gemotiveerd in techniek en verbeelding en aangemoedigd te (durven) experimenteren. Er wordt veel samengewerkt. De kinderen verkennen door middel van fotografie en film hun eigen identiteit en hoe ze zich verhouden tot de wereld om hen heen.

“Ik vond de lessen erg leuk en super leuk en heel super super heel leuk! Ik dacht het zou saai zijn, maar dat was niet zo!”
- Chahid, groep 7

“Ik vond de lessen heel leuk, omdat ik nu weet hoe ik moet kijken met de camera en hoe ik foto’s moet gaan maken.
- Roumaisse, groep 7

“Het was superleuk met juf Linda. Het was heel grappig en sportief en heel leuk met de fotocamera!”
- Amine, groep 7

“Dit is anders dan verven, daarom vond ik dit leuk en apart.”
- Anissa, groep 7

“Het waren hele leuk lessen. Het zijn hele mooie foto’s geworden en we mochten ook spullen gebruiken voor de foto’s.”
- Wildan, groep 5
-

Contacto

Diego Gutierrez: eldespacho@gmail.com
Linda Bannink: lindabannink@gmail.com